Ontspanningscoach

WAT DOET EEN ONTSPANNINGSCOACH?

Kindermassage biedt uitkomst als uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Kindermassage kan ook ingezet worden als uw kind vaak onrustig, gestrest, verdrietig, angstig of boos is. Massage brengt uw kind weer in balans.

 

In deze hectische tijd moeten kinderen steeds meer en staan vaker onder druk. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen ook kunnen ontspannen, bijvoorbeeld door een massage met rustgevende etherische oliën. De massagesessie kan uitgebreid worden met een brede holistische aanpak, waarbij tijdens coaching gesprekken (link naar gezin- & kindercoach) met het kind gekeken wordt waar het tegen aanloopt, waar de klacht vandaan zou kunnen komen en hoe hier mee omgegaan kan worden. De massages zijn individueel maar kunnen ook als een cursus door de ouders/verzorgers zelf aan het kind gegeven worden. De cursus wordt gegeven in één of twee avonden.

 

 

 

LEUK OM TE WETEN

kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien niet alleen beter, maar zijn ook socialer en kunnen beter leren. Door een liefdevolle aanraking wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, waardoor de hoeveelheid adrenaline afneemt. Veiligheid en ontspanning nemen op deze wijze toe. Dit zijn de voorwaarden om je beter te kunnen concentreren en om nieuwe informatie op te nemen. Massage verbetert deze voorwaarden en draagt in een breed spectrum bij tot een betere ontwikkeling en goede balans van het kind.

 

CURSUS VOETMASSAGE (ÉÉN AVOND VAN TWEEËNHALF UUR)

In deze cursusavond leert u het belang van een ontspannende voetmassage. Na een heerlijk voetenbad leert u hoe de voeten te masseren. Het praktische deel wordt gezamenlijk geleerd met de andere deelnemers. U geeft een massage en ontvangt een massage, zodat u zelf ook ervaart wat de effecten van de massage zijn.

 

CURSUS MASSAGE (TWEE AVONDEN VAN TWEEËNHALF UUR)

In deze unieke workshop kindermassage leert u de hoofd, buik en voetmassage inclusief een korte theoretische uitleg over de functie van het masseren van het lichaamsdeel. Het praktische deel wordt gezamenlijk geleerd met de andere deelnemers. U geeft een massage en ontvangt een massage, zodat u zelf ook ervaart wat de effecten van de massage zijn.

 

MEER WETEN OVER DE ONTSPANNINGSCOACH?