Voeding & mineralen

 

WAT KUNNEN VOEDING EN MINERALEN VOOR UW DOEN?

Goede voeding is de grootste investering die we onze kinderen kunnen meegeven: een goede basis voor een gezond leven. Voor gezonde lichaamsfuncties is het belangrijk dat de juiste mineralen in de juiste hoeveelheden aanwezig zijn. Als er sprake is van een verstoorde mineraalopname, ontstaan er klachten. In dit geval heeft een kind baat bij een aanvulling van celzouten van Dr. Schüssler. Lees meer over de celzouten van dr. Schussler.

 

WAAR ZIJN CELZOUTEN GOED VOOR?

Minerale zouten (celzouten) zijn noodzakelijk voor de gezondheid. Het zijn chemische verbindingen die zorgen voor het vervullen van vitale taken en voorkomen in alle organen, weefsels, lichaamssappen, de huid, het bindweefsel, de botten en het zenuwweefsel. Een menselijk organisme bevat circa drieënhalve kilo aan minerale zouten. Het zijn dan ook belangrijke basisstoffen voor alle lichaamsfuncties. We hebben mineralen nodig bij beweging, ons denkvermogen en om voedsel te verteren. Mineralen moeten daarom elke dag via de voeding toegediend worden.

 

MACRO EN MICRO-ELEMENTEN

Van sommige mineralen, bijvoorbeeld kalium en natrium, hebben we heel veel nodig - deze worden dan ook macro-elementen genoemd. Andere mineralen, als ijzer en zink, zijn in heel geringe hoeveelheden opgenomen in ons lichaam. Ze worden daarom micro-elementen genoemd. Als micro-elementen in grotere hoeveelheden in het lichaam aanwezig zijn, zijn ze zelfs giftig. Voor gezonde lichaamsfuncties is het daarom belangrijk dat de juiste mineralen in de optimale hoeveelheden aanwezig zijn: niet te veel en niet te weinig.

 

VOORKOM EEN VERSTOORDE MINERAALOPNAME

Steeds meer mensen hebben een verstoorde mineraalopname, ook kinderen. Een goede gezondheid is de grootste investering die we onze kinderen kunnen meegeven. De celzouten van dr. Schussler ondersteunen de processen van het lichaam.

 

MEER WETEN OVER DE CELZOUTEN VAN DR. SCHUSSLER?